LÖSEV | HER ÇOCUK BİR KAHRAMAN!
Ülkemizde Lösemili Çocuklar Haftası kapsamında LÖSEV çeşitli farkındalık etkinlikleriyle kamuoyunun bilinçlendirilmesi için çalışmalar yapıyor.
Türkiye’de ve dünyada her yıl binlerce çocuk lösemi hastalığına yakalanıyor. Kanser teşhisi sonrası ise küçük bedenler oldukça zorlu bir tedavi sürecine giriyor. Aileleri ve anne baba adaylarını çocuk kanserlerine karşı bilinçlendirmek, löseminin yaygınlığı ve tedavi edilebilirliği konularına dikkat çekmek ayrıca lösemi tedavisi gören çocukların moral ve motivasyonunu sevgiyle yüksek tutmak çok önemli. Ülkemizde LÖSEV, lösemili çocuklar yararına ve onların ihtiyaçları doğrultusunda çalışmalar yapan en önemli kurum. Biz de Lösemili Çocuklar Haftasında tüm Lösemi tedavisi gören kardeşlerimizin sağlıklarına en kısa sürede kavuşmalarını diliyoruz.
Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) 1998 yılında kuruldu. Lösev’in amacı lösemili ve kan hastası çocukların, sağlık ve eğitim başta olmak üzere her ihtiyaçlarının sağlanmasına yardımcı olmak, bunun yanı sıra, kalıtsal ve edinsel kan hastalıkları konusunda ulusal düzeyde tedavi, eğitim ve araştırma kurumları kurmak ve işletmektir. Vakıf gerçekleştirdiği tüm faaliyetlerde, lösemi hastalığını tanıtmayı, lösemili çocukların ve ailelerinin sıkıntılarını topluma aktarmayı ve bu vesileyle toplumu bilinçlendirmeyi amaçlamaktadır.
LÖSEMİ NEDİR?
Lösemi bir kan hastalığıdır. Damarlarımızda dolaşan kanın yapıldığı yer kemik iliğidir ve kök (ana) hücrelerin anormal hücreye dönüşmesi ile lösemi hastalığı ortaya çıkar. En çok 1-8 yaş arasında görülür. Erken teşhis önemlidir. Solukluk, halsizlik, deride morarma veya kanama, nedensiz ateş, lenf bezlerinde büyüme, eklem veya kemik ağrısı, iştahsızlık, zayıflama gibi belirtiler gösterebilir. Tedavi yöntemleri ise Kemoterapi veya Kemik İliği Naklidir. Unutmayalım ki lösemi önlenebilen tedavisi çok pahalı bir hastalıktır.
Lösemiden Korunmak İçin
- Fast food gıdalar ve market ürünleri ile beslenmemeli, doğal gıdalar ve annelerimizin yaptığı ev yemeklerini yemeliyiz.
- Kolalı, gazlı, boyalı, suni şekerli, GDO’lu, kanserojen ve kimyasal katkılı tüm gıdalardan uzak durmalıyız.
- Cep telefonu başta olmak üzere tablet, bilgisayar, yüksek gerilim hatları gibi radyasyon yayan cihazları mümkün olduğunca az kullanmalıyız.
- Plastik eşyaları ve deterjanları hayatımızdan çıkartmak için büyüklerimizi aydınlatmalıyız.
- Sigaraya karşı savaş açmalıyız ve çevremizde sigara içenlerden uzaklaşmalıyız.
- Şeker, özellikle mısır şurubu ve unlu besinleri çok az tüketmeli, kilo almamalı, obez olmamalıyız.
- Düzenli uyku uyumalı, hareketli yaşamalı ve spor yapmayı alışkanlık haline getirmeliyiz.
- Gereksiz ilaç, vitamin, probiyotik ve enerji içecekleri kullanmamalı, zorunlu aşıları olmalıyız.
Siz de lösemili kardeşlerimize;
Tüm hafta boyunca maske takarak, farkındalık yaratarak ve bunu sosyal medyada paylaşarak, LÖSEV İNCİ’leri ve FAYDA projelerine katılarak, okulunuza, iş yerinize ve AVM’leri LÖSEV yardım kumbaraları koyarak, kitap, kırtasiye, pijama, iç çamaşırı ve oyuncak vb. yardımları yaparak destek olabilirsiniz.
Pamukkale Turizm & LÖSEV
Çocuklarımız için çalışıyor ve üretiyoruz… Çocuklarımızı geleceğe hazırlamak hepimizin en büyük dileği. Amacımız, LÖSEV’in başlattığı yolda yaptığımız her faaliyette tüm yüreğimizle bu amaca doğru LÖSEV ile yan yana yürümeye ve Pamukkale Turizm olarak onları desteklemeye devam edeceğiz.