15 49.0138 8.38624 1 1 4000 1 http://blog.pamukkale.com.tr 300 true

Patili Dostlarımızla “Keyifli Yolculuk”

“Keyifli yolculuk” patili dostlarımızın da en doğal hakkı 🙂 Tüm araçlarımızda patili dostlarımız ile seyahat edebilirsiniz. Evcil hayvan ile yolculuk her zaman bir parça hazırlık gerektirir. İşte bu yüzden rahat bir seyahat gerçekleştirebilmeleri için bazı ipuçları hazırladık.

Evcil Hayvan ile Yolculuk Öncesi Hazırlıklar

Patili dostumuzun yolculuk öncesi mutlaka veteriner kontrolü yapılmalı, aşı karnesi tamamlanmalı ve rahatça kalabileceği bir seyahate özel taşıma çantası edinilmeli.

Yolculuk sırasında patili dostumuzun sorumluluğu birlikte seyahat ettiği yakınına aittir. Bu nedenle seyahat sırasında dostumuzun yaşayabileceği zorluklar için önceden önlem almaları önem taşımaktadır. Eğer kedi veya köpeğimizin araç tutması gibi hassasiyetleri varsa mutlaka yola çıkmadan hekimine uğrayarak gerekli önlem alınmalı. Ayrıca oluşabilecek idrar ve kaka kaçırmaları ile kusmaya karşı mutlaka taşıma çantası içine hasta bezi sermeli ve yedek malzeme bulundurulmalıdır.

Evcil hayvanlarımız kendi ortamları dışına çıktıklarında ses, koku ve durum değişikliklerinden kolayca etkilenerek, stres yaşayabilirler. Bu nedenle yanınızda sevdiği bir battaniye veya peluş oyuncak yolculuk boyunca onları daha güvende hissettirebilir ve daha rahat olmalarını sağlayabilir. Bir örtü ile taşıma kafeslerinin üzerinin bir bölümünü örtmek onların kendilerini daha güvende hissetmesini sağlayabilir ancak sıcaktan ve havasızlıktan da etkilenmeleri ihtimaline karşı dikkatli olunmalı.

Tüm Bilet Satış Ofislerimiz ve Otogar Ofislerimizde Mama ve Su Kapları Konumlandırıyoruz

Evcil hayvan ile yolculuk sırasında su ve yemek verilmesine ihtiyaç olabileceğinden kullanmaya alışık oldukları mama türünden bir miktar yanınızda bulundurmanız faydalı olacaktır. Verilen molalarda bu ihtiyaçlarını gözeterek patili dostlarımız için tüm bilet satış ofislerimiz ve otogar ofislerimizde mama ve su kapları konumlandırıyoruz. Ayrıca araçta görevli kabin memurumuzdan da her zaman küçük dostumuz için ikram ve su isteğinde bulunabilirsiniz.

Evcil hayvan ile yolculuk yapacağımız sefer seçiminde özellikle molalı seferlerin tercih edilmesi sağlıklı olacaktır. Şehirler arası seyahatlerin çoğunluğunun küçük dostlarımız için uzun yolculuk süreleri içermesi nedeni ile yeterli mola programlaması olan bir sefer seçilmesi önemlidir. Bu molalarda patili dostumuzun ihtiyaçlarını giderme imkanınız olacaktır. Sefer bilgileri bölümünde tüm seferlerin mola sayısı ve sürelerine dair bilgilendirme yer almaktadır. Tüm seferlerimizin detaylı bilgilerine buradan ulaşabilirsiniz. Mola sırasında dostlarımız mutlaka taşıma çantalarından çıkarılmalı, temiz hava almaları ve hareket etmeleri sağlanmalıdır. Tasmaları takılarak yürütülmeli veya el ile bacakları hareket ettirilerek ufak egzersizler yapmalarını sağlamak sağlıklı olacaktır. Ayrıca molalarda tuvaletlerini yapmalarına olanak sağlanmalıdır.

 

Patili Dostlarımız Nasıl Seyahat Edebilir?

8 kg. ağırlığın altındaki aşı karneli kedi, köpek (tehlike arz edenler hariç) ve kuş (saka, muhabbet kuşu veya kanarya) gibi  evcil hayvanlarımız, özel taşıma kafeslerinde (23 x 30 x 40 cm. ölçülerinden küçük kafeslerde) kilitli olmak şartıyla, hayvan sahibi yolcumuzun kucağında seyahat edebilir. Kucakta taşınabilme ağırlık ve ölçü limitleri, taşıyıcı yolcunun ve yanındaki yolcunun seyahat güvenliği gözetilerek belirlenmiştir. Kucakta taşıma boyutları taşıyıcının güvenliğini risk altına almayacak ölçülerde olmak zorundadır. Taşıyıcı yolcumuz, evcil hayvanı için dilerse standart fiyat tarifesine uygun olarak koltuk satın alabilir.

8 kg. ağırlığın üzerindeki evcil hayvanlarımız ise maalesef yolcu bölümünde seyahat edememektedirler. Yalnızca bagaj bölümünde ve özel taşıma kafeslerinde, veteriner hekim kontrolünde sakinleştirilmiş bir şekilde, otogar yetkililerimiz ile evcil hayvan sahibi yolcumuz arasında imza karşılığında gerçekleştirilebilir. Belirtilen koşulların sağlanmadığı ya da yolculuğun evcil hayvanımızın sağlığına zarar verebileceğine kanaat getirilen durumlarda ulaşımını sağlamama inisiyatifi firmamıza aittir. Evcil hayvanlarımız sakinleştirilmedikleri takdirde uzun süreli kara yolu seyahatlerinde araçların bagaj bölümünde korku ve kalıcı travma yaşayabilirler. Özel kafeslerinde olmadıkları takdirde uzun süreli kara yolu seyahatlerinde araçların bagaj bölümünde diğer ürünler nedeni ile incinebilirler. Firma, hava ve yol koşullarının özellikle mevsimsel şartlarının bagaj bölümünde evcil hayvanımızın sağlığına zarar verebileceğine kanaat getirirse ulaşımını sağlamamayı tercih edebilir.

8 kg. ağırlığın üzerindeki evcil hayvanlarımızın bagaj bölümünde seyahat etme zorunluluğu bulunduğundan, daha huzurlu ve güvenli seyahat edebilmeleri için JUMBO araçlarımızın bagaj bölümünde onlara özel bir alan hazırlanmıştır. JUMBO araçlarımız diğer ayrıcalıklarına dair yazımıza buradan ulaşabilirsiniz. Bu alanda bagaj bölümünde ihtiyaç duyacakları yeterli mesafe ve yükseklik ölçüleri belirlenerek bagaj bölümündeki diğer ürünlerden etkilenmemeleri sağlanmaktadır.

Tüm evcil hayvan sahibi yolcularımızdan küçük dostlarımızın sağlıklı ulaşımı için belirlenen yukarıdaki evcil hayvan ile yolculuk koşullarına gösterdikleri anlayış ve dikkatleri için teşekkür ederiz.

Önceki Yazı
JUMBO | PAMUKKALE TURİZM’DEN YENİ BİR YOLCULUK MARKASI!
Sonraki Yazı
Sonbahar Tatili İçin Sakin Tatil Mekanı
INSTAGRAM'DA TAKİP EDİN @PAMUKKALETURİZM