15 49.0138 8.38624 1 1 4000 1 http://blog.pamukkale.com.tr 300 true

KÜÇÜK MÜFETTİŞLERİMİZ ATANDILAR :)

Çocuk yolcularımızı Karne Gününde unutmadık. Anaokulu ve ilköğretim öğrencilerine “Emniyet Kemeri” nin önemini anlatıyoruz.  Eğitime küçük yaştan başlanmasının önemine dikkat çekmeye çalışıyoruz. Sosyal sorumluluk etkinliklerimiz kapsamında Anaokulu ve ilköğretim öğrencilerine emniyet kemeri kullanma alışkanlığının arttırılmasına yönelik olarak etkinlikler gerçekleştirmeye başladık.

Projemiz kapsamında ziyaret ettiğimiz okullarda gerçekleştirdiğimiz etkinlikler öğrenciler tarafından büyük ilgiyle karşılanıyor. Öğrencilerimizin gösterdiği ilgi bizi çok mutlu etti. Öğrenciler otobüs kaptanlarımız ile birlikte otobüs maketi yaptılar ve ikramlarımız ile eğlenceli saatler geçirdiler. Bir taraftan da otobüs kaptanlarımızın kendilerine aktardıkları trafik kurallarına dair bilgileri dikkatle dinlediler.

Tüm bir günü kendileri için hazırlamış olduğumuz emniyet kemerini çıkarmadan geçiren öğrenciler, emniyet kemeri takma ve takmayanları uyarma konusunda kaptanlarımız tarafından kendilerine boyama kitabı ve minik otobüs hediye edilerek, müfettiş olarak atandılar.

Kişisel, sosyal, duygusal, zihinsel gelişmenin ve kişiliğin şekillenmeye başladığı ilköğretim döneminde verilen trafik eğitimi çok önemli. Emniyet kemeri takmamak, hız sınırının aşılması gibi genel trafik kurallarının ihlal edilmesi ilerleyen yaşlarda artık kalıplaşmış ve alışkanlık sonucu sergilenen hareketler olmaktadır. Belli bir yaştan sonra kazanılan olumsuz davranışların eğitimle değiştirilmesi çok zor olmakta. Erken yaşlarda başlayan trafik eğitimi çocukların doğru ve güvenli davranış modellerini öğrenmesi, bunların benimsenip hayat tarzı haline getirilmesi açısından etkili olmakta. Bilgi ve beceriler ne kadar küçük yaşlarda öğrenilip uygulanılırsa o derece kalıcı olmakta. sosyal sorumluluk projemiz kapsamında şu ana kadar sadece Kocaeli ilimizde yirmi beş okulu ziyaret ettik; yarıyıl tatili sonrasında da diğer illerimizde de ziyaretlerimiz devam edecek.

İzmit Otobüs Alımı
Önceki Yazı
İzmit Otobüs Yatırımı | 41 adet MAN
Çanakkale
Sonraki Yazı
Çanakkale Üniversitesi | “Kendi Hikayeni Anlat”
INSTAGRAM'DA TAKİP EDİN @PAMUKKALETURİZM