15 49.0138 8.38624 1 1 4000 1 http://blog.pamukkale.com.tr 300 true

Sonbahar Tatili İçin Sakin Tatil Mekanı

Sonbahar tatili için dinginlik arayanlara ve tam anlamıyla kafa dinlemek, hafta sonunu daha sakin geçirmek isteyenlere alternatif huzur dolu kısa tatil rotaları hazırladık.

Garipçe Köyü | Hem İstanbul’da hem de değil

İstanbul’dan uzaklaşamayanlar için Rumeli kavağı ve Rumeli feneri arasında kalan küçük bir köy burası. Sarıyer’e yaklaşık 10 km uzaklıktaki Garipçe tam bir eski balıkçı köyü. Denize sıfır konumda bulunan Garipçe Köyü’nde, deniz manzarası eşliğinde kahvaltı edebilir, öğle ya da akşam yemeğinde çeşit çeşit deniz ürünlerinden oluşan bir ziyafet çekebilir ve şehir gürültüsünden uzak bu şirin köyde güzel vakit geçirebilirsiniz.

Çam ağaçları ile denizin buluştuğu mütevazi ve şirin köyde, köy meydanında dolaşabilir, ev yapımı ürünlerden satın alabilir ve tepeye çıkarak muhteşem boğaz manzarasını seyredebilirsiniz. Köyde yer alan ve Cenevizlilerden kaldığı bilinen ancak bakımsız bir halde bulunan kaleyi de ziyaret etme şansına sahip olabilirsiniz. İstanbul ilinde gezilecek ve görülmesi gereken yerler arasında bulunan Garipçe Köyü’nde, yoğun geçen hafta içinin ardından, kısa bir sonbahar tatili yapabilirsiniz. Burası rahat bir nefes almak maksadı ile ziyaret edilen huzur dolu rahatlatıcı bir ortam. Deniz ile doğanın iç içe geçtiği bu köy, sıcak insanları ile de yoğun ilgi görüyor.
İstanbul yolculuğunuz için tavsiyelerimize buradan ulaşabilirsiniz.

Garipçe Köyü

Garipçe Köyü

———————————————————————————————————————-

Ağva | Yeşilin birçok tonu

Latince’ de “su (aqua)” anlamına gelen Ağva, İstanbul’a sadece 97 km uzaklıkta ve kışın nüfusu 3000 kişidir. Ağva, Şile ilçesine bağlı bakir kalmış yerlerden biri. Eskiden yaz aylarında İstanbullular için sayfiye yeri sayılan, ama günümüzde kışın da şehrin stresinden, gürültüsünden uzak, huzur içinde bir tatil geçirmek isteyenlerin ilk tercihi. Bir yanında Yeşilçay, diğer yanında Göksu dereleri ile yeşilin birçok tonunu içinde barındırıyor. Her ne kadar İstanbul’la iç içe olsa da doğallığından hala bir şey kaybetmedi. Şehir dışından gelenlerin konaklayabileceği tesislerin de mevcut olduğu bölgede, bisiklet kiralayabilir, yürüyüş parkurlarında trekking yapabilirsiniz. Ağva’da bulunan restoranlar eşsiz lezzetteki yemekleri keşfetmek için oldukça ideal.
İstanbul yolculuğunuz için tavsiyelerimize buradan ulaşabilirsiniz.

Ağva

Ağva

———————————————————————————————————————-

Kömür Limanı | Yıldızların altında

Çanakkale’deki Saroz Körfezi’nde yer alan Kömür Limanı, küçücük bir koy olarak Türkiye’nin saklı cennetlerinden birini oluşturuyor. Çanakkale’de gezilecek yerler arasında yer alan Kömür Limanı dalış meraklıları ve kamp tutkunları ve sonbahar tatili için son derece ideal bir yer. Eskiden teknelerle kömür taşınan bölgenin adı da buradan geliyor.

Özellikle Türkiye’de dalış yapılacak yerleri arayanların uğrak noktalarından biri olan Kömür Limanı, Saroz Körfezi’ne bakan konumu ile ziyaretçiler için cazip bir seçenek oluşturuyor. Lodos sırasında denizden karaya, poyraz sırasında ise karadan denize doğru esen rüzgarlar, bölgede doğal bir su döngüsü yaratıyor ve sürekli temiz kalmasını sağlıyor. Özellikle hafta sonlarında kalabalıklaşan Kömür Limanı; İstanbul, Çanakkale, Bursa, Kocaeli gibi yakın şehirlerde bulunan dalış okullarının eğitim alanı kullanılıyor. Denizin içerisinde bulunan yaklaşık 150 metre uzunluğundaki duvar boyunca, pek çok deniz canlısı gözlenebiliyor. Dalış meraklıları kadar su altı fotoğrafçıları için de eşsiz yerlerden biri olan Kömür Limanında mercan, karagöz, yunus ve ayı balığı gibi canlılarla karşılaşabilirsiniz. Koyun bitiminde başlayan kayalık bölgesi ise olta avcılarının tercih ettiği nokta oluyor.
Çanakkale yolculuğunuz için tavsiyelerimize buradan ulaşabilirsiniz.

Kömür Limanı

Kömür Limanı

———————————————————————————————————————-

Assos | 3 bin yıldır yaşayan antik kent

Assos antik kentinin kalıntılarının bulunduğu Behramkale, tarihi Osmanlı’ya dayanan eski bir köy. Behramkale Köyü’nün yokuşlu yollarının sonunda sizi Assos Antik Kenti karşılıyor. Volkanik bir tepe üzerinde bulunan Assos Antik Kenti’ne tarih boyunca Lidyalılar, Persler, Makedonyalılar, Romalılar ve Bizanslılar da yaşam sürdürmüşler. Sit alanı ilan edilen Behramkale’nin sokaklarından yürümek insanda sanki yüzyıllar öncesine gitmişsiniz hissi uyandırıyor.

Assos’ta bulunan Antik Liman’da Midilli Adasının eşsiz manzarası eşliğinde konaklayabilirsiniz. Köy içindeki otel ve pansiyonları tercih edebilirsiniz. Ege lezzetlerinin tamamını keşfetme imkanı bulabileceğiniz Behramkale’de Hüdavendigar Cami ve köprüsü Behramkale’de görülmesi gereken yerler arasında. Assos’un masmavi denizinde serinleyebileceğiniz bazı plajlar ve koylar ise; Kadırga Koyu (mavi bayraklı), Assos Liman, Assos Yeşil Liman, Koruoba Koyu, Sivrice Koyu. Bunun yanı sıra Assos’ta birebir eğitim alabileceğiniz dalış okulu da bulunuyor. Sonbahar tatili için harika bir seçenek olabilir.
Çanakkale yolculuğunuz için tavsiyelerimize buradan ulaşabilirsiniz.

Assos

Assos

———————————————————————————————————————-

Tirilye | Sonbahar tatili için köy havası

İstanbul’un keşmekeşinden kaçıp küçük, sakin bir yerde dinlendirici bir hafta sonu geçirmek isteyenler için ideal. İstanbul’a yakınlığı ve ulaşımın kolaylığı günübirlik gidip görmenize de imkan sağlıyor. Bursa‘nın Mudanya ilçesinden 15 dakikalık bir mesafede bulunuyor.

Tirilye, maviyle yeşilin buluştuğu yerde, bir tarafta deniz havası, diğer tarafta zeytin ağaçlarının oksijeni ile ciğerlerinizi temizlediği şirin bir belde. Tirilye ve çevresi antik çağlardan beri yerleşime açık olmuş. Bu yüzden attığınız her adımda tarihi bir eserle karşılaşabilirsiniz. Sahildeki restoranların hemen yanı kumsal ve deniz.. Tirilye bir sahil kasabası ve denizin berraklığı sizi etkiliyor. Tirilye, dar sokakları ve tarih dolu mekanları ile sizlere farklı imkanlar sunuyor.
Bursa yolculuğunuz için tavsiyelerimize buradan ulaşabilirsiniz.

Tirilye

Tirilye

———————————————————————————————————————-

İğneada | Arkanız orman, önünüz Karadeniz

Hep kafa dinlemelik yerlerden bahsettik. Ama ne yapalım günlük hayatın keşmekeşi bizi pek yoruyor. Temiz hava, deniz ve güneşin birleşiminin en güzel örneklerinden biri olan İğneada yazın da kışın da pek çok turisti ağırlıyor. Longoz Ormanlarının içinde kalan bölge, dalgalı deniziyle meşhur.

Kırklareli‘nin şirin sayfiye mekanı, İstanbul’a yakınlığı sebebiyle de tercih edilen yerlerden biri. Sonbaharda rüzgar, deniz manzarası ve ormanın tadını çıkarmak ve ısa bir sonbahar tatili yapmak için çadırınızı almadan buraya gitmeyin diyoruz. Ayrıca “Çadır Kampı Yapılacak Harika 20 Yer” yazımıza da buradan ulaşabilirsiniz.

İğneada

İğneada

Önceki Yazı
Patili Dostlarımızla “Keyifli Yolculuk”
Sonraki Yazı
Müzik Listelerimiz ile Spotify’dayız!
INSTAGRAM'DA TAKİP EDİN @PAMUKKALETURİZM