15 49.0138 8.38624 1 1 4000 1 http://blog.pamukkale.com.tr 300 true
Bagaj - otobüs

Bagaj | Profesyonellik Zamanı

Geziler, iş seyahatleri, tatiller…  Bagaj düzenleme ve  yerleştirme konusunda her seyahat öncesi sorun yaşayanlar için harika bavul düzenleme önerileri seçtik!

Bavul hazırlarken profesyonel olma zamanı geldi.

  • Seyahat öncesinde her gün için giyeceğiniz kıyafetlerinize önceden karar vermek, kullanmayacağınız parçaları taşımamak için en iyi yöntem. Özellikle ayakkabı seçimini en fazla seçenekle uygun olacaklardan yana yapmak yer tasarrufu sağlayacaktır.

    Bagaj - Bavul

    Bagaj – Bavul

  • Vakum torbalarından faydalanabilirsiniz. Ceketler, oyuncaklar ve palto, kaban gibi büyük parçaları paketlemek için kullanılabilir.
  • USB bellek, selfie çubukları, saç tokaları, çoraplar, gözlük, takılar ve makyaj malzemeleri gibi küçük nesneleri yine küçük ve birden fazla paketlere bölüştürmek bavul içerisindeki küçük cepleri ve boşlukları değerlendirmek için birebir. Kozmetik kutuları, lens kutuları, kilitli poşetler ve küçük keseler kullanabilirsiniz.
  • Kıyafetlerinizi katlamak yerine rulo halinde yerleştirmek bavuldaki boşlukları daha verimli dolduracaktır. Özellikle çok yer kaplayan pantolonlar için bu taktik son derece akıllıca.
  • Kozmetik ürünleriniz ve kişisel temizlik ürünlerinizi, yolculuk sürenize uygun ebatlarda küçük plastik şişelere ve ilaç kutularına ihtiyacınız olacak kadarını alarak hem yerden kazanabilir hem de kırılma ve akma durumunda uğrayacağınız zararı azaltabilirsiniz.
  • Mutfaklarımızda kullandığımız ince pişirme kağıtlarına sevdiğiniz parfümleri sıktıktan sonra onları valizin en altına ya da elbiselerin arasına yerleştirirseniz, kıyafetleriniz tatil boyunca kokularını muhafaza edebilecektir.
  • Ayakkabıları yerleştirirken birbirlerinin tersi şekilde, bavulun zeminine yerleştirmek ve poşetlere koymak yerine galoş geçirerek, daha düzenli bir yerleşim sağlayabilirsiniz.
  • Kemer, iç çamaşırı, çoraplar gibi eşyalarınızı, gömlek yakalarının veya ayakkabıların içlerine yerleştirebilirsiniz. Özellikle kırılabilir cam eşyaları bir çoraba koyup ayakkabı içine yerleştirmek, onları yolculuk boyunca koruyabilir.
  • Duş jeli ve şampuan şişelerinin kapaklarını kapatmadan önce, boşluğa küçük bir poşet parçası yerleştirin. Kapağı tekrar kapayın. Bu şekilde, kapaklar gevşek olsa bile şişelerin içindeki sıvılar dökülmeyecektir.
  • Düzenli olarak kullandığınız ilaçları bavulun büyük bölmesine koymak yerine küçük ceplerine koymanız size erişim kolaylığı sağlayacaktır.
otobüs - bagaj fişi

otobüs – bagaj fişi

Bagajınızda Dikkat Edilmesi Gerekenler

Zor durumda kalma ihtimalinize karşı, ihtiyaç duyacağınız telefon numaralarını ve bir miktar parayı bavulunuzun ilgi çekmeyecek bir yerinde  saklayın. Kimlik, cüzdan, pasaport, nakit para, telefon, şarj aleti ve lüks eşyalarınızı mutlaka el çantanızda taşımalısınız. Ayrıca elektronik cihazları, fotoğraf makinası, bilgisayar gibi eşyalarınızı daha küçük bir el çantası ile yanınızda bulundurmalısınız. Otobüsünüze binmeden önce bagajınızı kabin memuruna bizzat teslim ederek, bagaj bölümüne yerleştirildiğinden emin olmanızı ve koltuk numaranızın yazılı olduğu bagaj fişinin bavulunuza yerleştirildiğinden emin olmalısınız. Bagaj fişinin size teslim edilen kısmını seyahat boyunca saklamanız gereklidir.

Bagajınızın üzerinde ulaşılabilir iletişim bilgilerinizin, isim ve soyisminizin, ayrıca bir yakınınızın iletişim bilgisinin bulunması, herhangi bir karışıklık halinde iyi bir tedbir olacaktır. Ayrıca bavulunuzu sevdiğiniz etiket, rozet ya da aksesuarlarla kişiselleştirerek, eğlenceli bir görünüm de kazandırabilirsiniz.

#keyifliyolculuklar dileriz.

Yolculuk - otobüs

Yolculuk – otobüs

Önceki Yazı
Kütahya Gezilecek Yerler | Ateşte Açan Çiçekler
Sonraki Yazı
İznik Gezilecek Yerler | Medeniyetlerin Başkenti
INSTAGRAM'DA TAKİP EDİN @PAMUKKALETURİZM