15 49.0138 8.38624 1 1 4000 1 http://blog.pamukkale.com.tr 300 true

Türkiye’de Kamp Yapılacak 20 Harika Yer

Türkiye’de kamp yapmak için sınırsız seçeneğimiz var güzel bir hafta sonu geçirmek için kamp yapmanın keyfini çıkarın! Birkaç günlüğüne bile çantanızı, çadırınızı yanınıza alıp dilediğiniz mesafeye yol alabilirsiniz. Doğanın size seve seve kucak açacağını unutmayın. Doğayla kavuşarak kendinizi çok daha sakin hissederken, ne kadar uzun bir süredir bu buluşmaya ihtiyaç duyduğunuzu fark edeceksiniz.

YALOVA | Erikli Yaylası Kampı

Denizden 600 m yüksekte bulunan yayla, çadır için son derece ideal. Çevrede doğa yürüyüşü yapmak sizi eşsiz manzaralarla buluşturabilir. Erikli Yaylası’nda, güne çıldırmış gibi öten kuş sesleriyle uyanıyorsunuz. Civarda serbest otlayan inekler ve boyunlarındaki çıngırak sesleri, sizlere güzel duygular yaşatıyor. Kamp alanını koruyan bir kaç köpek var ki son derece cana yakın ve sevimli hayvanlar. Çevrede ormanlar sık ve 3 tane de şelale bulunmakta. Uygun mevsimler ilkbahar, yaz ve sonbahar.
Yalova yolculuğunuz için tavsiyelerimize buradan ulaşabilirsiniz.

———————————————————————————————————————-

İZMİR | Urla Demircili Koyu Kampı

Tertemiz bir deniz kenarında kamp yapmak isteyenlere çok uygun bir yer Demircili Koyu. Denizin hemen kıyısında çadırınızı kurup, deniz manzarasıyla uyuyabilirsiniz. Hatta şansınız olursa balık tutmayı da deneyebilirsiniz. İzmir yolculuğunuz için tavsiyelerimize buradan ulaşabilirsiniz.

———————————————————————————————————————-

RİZE | Ayder Ihlamuraltı Kamp Alanı

Karadeniz Bölgesi’nin en gözde mekânı, kuşkusuz Ayder Yaylası. Kaplıcası ve doğal güzellikleriyle son yıllarda en çok turist çeken beldelerimizden biri olan Ayder, Çamlıhemşin ilçe merkezine yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta. Yaylanın hemen çıkışındaki Kalegon mevkiinde, ıhlamur ağaçları arasında yer alıyor.  Çeşme, tuvalet, duş ve elektrik hizmeti sağlıyor. Ayder Yaylası yakınlarında birçok yürüyüş güzergâhı bulunuyor. Özellikle Hazindak, Kavron, Avusör, Çaymakçur, Palakçur ve Huser yaylalarına günübirlik yürüyüşler düzenlenebilir. Oksijen deposu Ayder’de ayrıca Bulut, Gürgendibi, Aşıklar, Koçkabanı, Hacızeni ve Ağlayansu şelalelerini fotoğraflayabilirsiniz. Dört mevsim ayrı bir güzelliğe bürünen yaylada, çeşitli hastalıklara iyi geldiği düşünülen bir kaplıca tesisi de bulunuyor.

———————————————————————————————————————-

BALIKESİR | Kaz Dağları Hızır Kamp

Kaz Dağları, hepimizin bildiği üzere ülkemizdeki oksijen deposu bölgelerinden sadece birisi. Sık ormanıyla, doğal yaşamıyla ve tertemiz havasıyla sizi kendisine hayran bırakır. Hızır, tam da Kirişlik Vadisi’nin eteğinde bulunan bir yer. Yaz sezonunda  uygun. Balıkesir yolculuğunuz için tavsiyelerimize buradan ulaşabilirsiniz.

———————————————————————————————————————-

ÇANAKKALE | Bozcaada Kamp Alanı

Ada’nın güneyinde yer alıyor ve çam ağaçları bulunmakta, deniz ise  sadece 200 metre. Alanı Mayıs ayıdan Ekim ayına kadar açık. Alanda karavan ve çadır kurulabiliyor.
Çanakkale yolculuğunuz için tavsiyelerimize buradan ulaşabilirsiniz.

———————————————————————————————————————-

ANTALYA | Olympos’da Kamp

En çok bilinen yerlerden birisidir bu konuda Olympos. O meşhur Olympos. Burada hem yeşile, hem tarihe hem de denizin maviliğine doyabilirsiniz. Ayrıca yılın her dönemi açık, birçok pansiyon var; Kadir’in Ağaç Evleri bunların arasında en bilineni. Antalya yolculuğunuz için tavsiyelerimize buradan ulaşabilirsiniz.

———————————————————————————————————————-

İZMİR | Karagöl Kamp Alanı

Karagöl, mitolojideki Tantalos efsanesine sahiplik eden Yamanlar Dağı’nda bulunuyor. Göl tektonik hareketlerin sonunda bu duruma gelmiş. Etrafı geniş ormanlarla çevrili. Tesis yıl boyunca açık. İzmir yolculuğunuz için tavsiyelerimize buradan ulaşabilirsiniz.

———————————————————————————————————————-

ISPARTA | Yazılı Kanyon

Bölgede kamp yapmak anlattığımız diğer yerlere göre daha rahat. Çünkü yanınıza yiyecek getiremediyseniz eğer, kanyonda balık çiftlikleri ve küçük işletmelerden faydalanabilirsiniz. Küçük işletmeler genellikle “’kendin pişir kendin ye”’ hizmeti sağlıyor. Kanyonda küçük gezintiler yapıp köprülere ve tarihi yazıtlara şahit olabilirsiniz. Aynı zamanda yüzmek için muhteşem yerler de keşfedebilirsiniz. Isparta yolculuğunuz için tavsiyelerimize buradan ulaşabilirsiniz.

———————————————————————————————————————-

MUĞLA | Datça Aktur Kamp Alanı

Çam ormanları ve masmavi denizin buluştuğu yerdir, Aktur alanı. Geçen sene en güzel koy unvanını aldı. Aktur Camping Datça, çam ormanları arasında yaşamanız gereken bir yer. Tesiste 40 çadır ve 100 karavan kapasitesi mevcut. Mayıs ayından Ekim ayına kadar açık. Muğla yolculuğunuz için tavsiyelerimize buradan ulaşabilirsiniz.

———————————————————————————————————————-

ARTVİN | Artvin Kamp Alanları

Doğanın her yerde kendini gösterdiği şehir Artvin. Kafkasör Turizm Merkezi, Şavşat Karagöl, Borçka Karagöl ve Hatila Vadisi Milli Parkı gibi doğa harikası kamp alanları bulunmakta. Genellikle çadır  için uygun.

———————————————————————————————————————-

ANTALYA | Kaş Camping

Hem denize hem de Kaş merkeze yürüyerek ulaşabileceğiniz bir yerde bulunan Kaş Camping deniz kenarı ve yeşil severler için gayet uygun bir yer. Alan, karavan ve çadır için uygun. Antalya yolculuğunuz için tavsiyelerimize buradan ulaşabilirsiniz.

———————————————————————————————————————-

MUĞLA | Fethiye Kelebekler Vadisi

Son zamanlarda en meşhur vadilerden, en özel keşiflerden biri Kelebekler Vadisi. Fethiye’de hem denize girebileceğiniz, hem de oksijen dolu bir havada, ulaşımı zor gizemli bir koyda tabiatın tadını çıkarabileceğiniz zorlu bir yer. Tüm bunları yaparken paraşüt heyecanını da yaşamalısınız burada. Kelebekler Vadisi’nde çadır kapasitesi 125’lere kadar çıkıyor. Alanda dalış eğitim programları bile var. Elektrik, duş ve tuvalet hizmetleri günün belli saatlerinde ücretsiz olarak veriliyor ve alana günlük uygun fiyatlarla giriliyor. Çadırda rahat edemeyen misafirleriniz varsa eğer, çevredeki bungalowlara yönlendirebilirsiniz. Muğla yolculuğunuz için tavsiyelerimize buradan ulaşabilirsiniz.

———————————————————————————————————————-

KARABÜK | Yenice Ormanları Kamp

Avrupa’nın sayılı ekosistemlerinden birine sahip olan Yenice ormanlarında çadır şüphesiz unutulmayacak bir deneyim olacak. Ayrıca Dünya Doğa Koruma Vakfı tarafından acil korunması gereken 100 alandan biri olarak da ilan edilen bu bölge, Türkiye’de vahşi hayatın ender olarak devam ettiği yerlerden birisi.

———————————————————————————————————————-

TRABZON | Uzungöl İnan Kardeşler Bungalow Camping

Eğer Akdeniz ve Ege kıyılarında çadır kurmuş ve artık başka bölgelerde, farklı tabiat güzellikleri görmek istiyorsanız rotanızı Trabzon’a çevirebilirsiniz. Trabzon’un en keyifli  alanlardan birini sunan İnan Kardeşler Bungalow, sizin için her şeyi düşünüyor ve size sadece doğanın tadını çıkartma lüksünü veriyor. Uzungöl’ün oksijen dolu havasında yeşile doyacağınız bir kamp istiyorsanız İnan Kardeşler Bungalow Camping, bölgedeki tercihlerinizden biri olabilir.

———————————————————————————————————————-

BALIKESİR | Cunda Ada Kamp Alanı

Ada kamp alanı, adanın Midilli’ye bakan yüzünde bulunuyor ve size Cunda doğa alanı, yeşillikler ve masmavi deniz ile müthiş bir tatil imkânı sağlıyor. Karavan ve çadır için uygun ve yıl boyunca açık. Balıkesir yolculuğunuz için tavsiyelerimize buradan ulaşabilirsiniz.

———————————————————————————————————————-

KIRKLARELİ | İğneada

Kırklareli’nin Demirköy Kasabası’nda yer alan İğneada, birçok doğa sporlarını da rahatlıkla yapabileceğiniz bir alan. Doğası ile sizi şehir hayatından uzaklaştıran bu yerde, birçok uygun nokta bulmak mümkün. Kırklareli yolculuğunuz için tavsiyelerimize buradan ulaşabilirsiniz.

———————————————————————————————————————-

BURSA | Uludağ Çobankaya Kamp Alanı

Bursa’da bulunan Uludağ, kış sporlarının zirve yaptığı ve enfes doğasıyla herkesi kendine çeken müthiş bir alan. Özellikle şehre uzak olmaması da büyük bir avantaj. Alan Milli Parklar Müdürlüğü’ne ait olup çadır ve karavan için uygun. Bursa yolculuğunuz için tavsiyelerimize buradan ulaşabilirsiniz.

———————————————————————————————————————-

ORDU | Çambaşı Yaylası

Çambaşı Yaylası Turnalık Mevkii  doğanın insana bir armağanı. Turizm merkezi ilan edilen Çambaşı’nın çevresinde yer alan Zile, Kaleboynu, Tosunalan, Gerce, Ulubey yayla ve mezraları özgünlüğünü görece olarak koruyor. Çambaşı Yaylası’na ağaçların sıklaşıp ormanla gökyüzünün renklerinin birbirine karıştığı virajlı asfalt yolla ulaşılıyor.

———————————————————————————————————————-

MUĞLA | Akyaka Orman

Kamp alanından denize müthiş bir manzara var, bir yanınız orman diğer yanınız ise masmavi deniz, cennet bu olmalı. Alana adımınızı attığınız andan itibaren o yeşile, maviye kendinizi kaptırıyorsunuz. Alanda tuvalet, market, elektrik var.  Yıl boyunca sezona göre farklı fiyatlarla işletilmekte. Çadır ve karavan için uygun.
Muğla yolculuğunuz için tavsiyelerimize buradan ulaşabilirsiniz.

———————————————————————————————————————-

BOLU | Yedigöller Milli Parkı

Yedigöller Milli Parkı, en çok tanınan ideal  alanlardan biri. Özel coğrafyasıyla ilkbahar, yaz ve sonbaharda çadır kurmaya elverişli bir yer. Burada  fotoğraf çekebilir, yürüyüş yapabilir hatta olta balıkçılığıyla ilgilenebilirsiniz. Alanda elektrik yok, dikkatli olmak kaydıyla ateş yakmak serbest. Doğanın içinde, doğanın dilini en kolay öğreneceğiniz Yedigöller Milli Parkı, yeni başlayanlar için en doğru noktalardan biri.

———————————————————————————————————————-

NEVŞEHİR | Kapadokya Kaya Camping

Kaya Camping 23 yıldır işletmede olan, ağaçlarla çevrili ve geniş alanında rahatlıkla çadır ve karavan park edilebilen güzide bir yer. Yakındaki her türlü balon ve Peri Bacaları turlarına katılabilirsiniz.

———————————————————————————————————————-

ADIYAMAN | Nemrut Dağı Milli Parkı

Dünyanın en etkileyici gün batımının ve gün doğumunun yaşandığı Nemrut Dağı, Kommagene Krallığı’nın geriye bıraktığı heykellerle turistler tarafından en merak edilen noktalar arasında yerini almış durumda. Bölgede yürüyüşler yapabilir, fotoğraf çekebilirsiniz. Nemrut Dağı’nda çadır kurmak istiyorsanız eğer, bölgeye hakim bir rehber ile anlaşarak gitmenizi öneririz. Çünkü tek başınıza veya arkadaşlarınızla gitmek işinizi büyük ihtimalle zorlaştıracak. Nemrut Dağı’na en kolay ulaşım Malatya’dan gerçekleşiyor.

Önceki Yazı
Pazarlama Maratonu | 48 Saatlik Sıra Dışı Bir Etkinlik
Sonraki Yazı
Beyoğlu’nda Mutlaka Görmeniz Gereken 10 Mekan
INSTAGRAM'DA TAKİP EDİN @PAMUKKALETURİZM