15 49.0138 8.38624 1 1 4000 1 http://blog.pamukkale.com.tr 300 true
Tekirdağ Gezilecek Yerler

Tekirdağ Gezilecek Yerler | Sakin Şehir

Marmara Denizi ile birlikte Karadeniz’e kıyısı bulunan Tekirdağ, ülkemizde her iki denize de kıyısı olan sayılı şehirlerimizden biridir. Trakya’nın güneyinde deniz kıyısında yer alan küçük ama şirin bir şehir Tekirdağ’a kısaca bir göz atalım. Bizce Tekirdağ, gezilecek yerler listenizde yer almalı.

Şehrin ilk geçmişi Traklara kadar dayanmaktadır. Daha sonrasında ise Makedon, Pers, Roma ve Bizans medeniyetlerinden sonra 1357 yılında Osmanlı egemenliğine katılmıştır.  Özellikle Şarköy, Kumbağ ve Uçmakdere yemyeşil ormanları ve masmavi denizi ile Trakya mutfağının eşsiz lezzetlerine ev sahipliği yapan yerler.

Özellikle Tekirdağ’ı haziran ayında ziyaret etmeyi planlarsanız, her yıl Haziran ayının ikinci haftasında gerçekleştirilen Kiraz Festivali’ni dikkate almanızı tavsiye ederiz. 54 yıldır düzenlenen festival kapsamında Tekirdağ’ın kıpkırmızı kirazlarına doyabilir ve birçok etkinliğe katılım sağlayabilirsiniz. Konser organizasyonları, yarışmalar, folklor gösterileri, yelken yarışları, güzellik yarışması, yağlı güreş müsabakası, askeri gemi ziyaretleri, Türk Yıldızları’nın gösterileri, akrobasi gösterileri gibi birkaç güne dağılan hareketli bir programı olan festivale Tekirdağlıların güler yüzü eşlik ediyor.

Tekirdağ Gezilecek Yerler

Tekirdağ Gezilecek Yerler

Tekirdağ | Tarihi Yerler

Tekirdağ’ın merkezinde bulunan Tarihi Valilik Binası, Osmanlı Veziri Rüstem paşanın iki eserinden biri olan Rüstempaşa Külliyesi, özellikle Traklar dönemine ait önemli eserler bulunduran Arkeoloji ve Etnoğrafya müzesi, Tarihi  Kütüphanesi şehirde ziyaret edilebilecek yerlerden. 1831 yılında Zahire Nazırı Ahmet Ağanın yaptırdığı Eski Cami de şehrin önemli eserlerinden.

Namık Kemal Evi

Tekirdağ’da dünyaya gelen ünlü şair Namık Kemal’in anısını yaşatmak için 19.yüzyıldan kalma Osmanlı evi aslına uygun şekilde restore edilerek Namık Kemal evi olarak ziyaretçilere açılmış.

Rakoczi Müzesi

Macar Prensi II.Frenc Rakoczi’nin 1720 yıllarında yaşadığı ev Macaristan Hükümeti tarafından satın alınmış ve müzeye dönüştürülmüş. Avustralyalılara karşı Macar ayaklanmasının başına geçen Rakoczi mağlup olunca Osmanlılara sığınmak zorunda kalmış. Ölümüne kadar burada kalan Rakoczi’nin kişisel eşyaları yağlı boya resimleri ve o döneme dair belgeler görülebilir.

SAKİN ŞEHİR TEKİRDAĞ

Şehire 28 km uzaklıktaki Ayvasıl özellikle yamaç paraşütü ve doğa sporlarıyla anılan bir ilçe. 250 ve 625 metrelik pistlerden atlayışlar gerçekleştirilmekte, hemen yanı başındaki Uçmakdere köyü bulunmakta ki burası da doğa ile baş başa kalmak ve doğa sporları ile yakınlaşmak için harika bir alternatif. İstanbul’un merkezine en fazla 3 saatlik mesafede yer alan köy Trakya’daki ikinci büyük yükselti olan 915 metrelik Ganos Dağı ile harika bir manzaraya sahip.

Uçmakdere İstanbul’a ve Tekirdağ’a bu kadar yakın olmasına rağmen sakinliğini korumuş. Bu nedenle birkaç günlük kamp programları için de keyifli bir yer.  Uçmakdere’de 2007’den beri Tekirdağ Doğa sporları ve Havacılık >Kulübü tarafından her yıl düzenlenen ve Dünya çapında birçok sporcunun da katılım sağladığı Yamaç Paraşütü Festivali düzenleniyor. Festival kapsamında birçok atlayış etkinliği gerçekleşiyor.

Buraya gelmişken Tekirdağ’da ne yenir derseniz, Size meşhur köftesi ve Trakya’nın harika etlerini tatmadan elbette ayrılmayın deriz. Yemek üstüne tavsiyemiz ayrabol tatlısı, şöyle bol tahinli ve cevizli ya da diğer bir meşhur tatlı olan peynir helvası.

Tekirda’a nasıl gidilir: Birçok ilimizden gerçekleştirdiğimiz Tekirdağ otobüs seferlerimiz ile ulaşabilirsiniz. Tekirdağ otobüs Bileti için: www.pamukkale.com.tr

Keşfetmeniz dileğiyle…

Tekirdağ Gezilecek Yerler - Uçmakdere

Tekirdağ Gezilecek Yerler – Uçmakdere

Tekirdağ Gezilecek Yerler - Köfte

Tekirdağ Gezilecek Yerler – Köfte

Ay Çiçekleri

Tekirdağ’ın üretiminde Türkiye birincisi olduğu, “Gündöndü” diye de adlandırılan ayçiçeği tarlalarını da ziyaret edebilirsiniz. Sabahın ilk ışıklarıyla açmaya başlayan ayçiçekleri görsel bir şölen oluşturuyor.

 

Her gün, güneşe dönerek insanları kendisine hayran bırakan ay çiçekleri, akşam olup güneş gittiğinde ise boyunlarını bükerler. Ertesi gün güneş çıktığında tekrar güneşe dönük yüzleri ile açarlar. Her gün Güneş’in peşinde dönüp duran bu güzel çiçek mitolojik hikâyesi ve anlamından dolayı, hayranlığı ve romantikliği simgeleyen çiçekler arasında yer alır.

 

Vazodaki On iki Ayçiçeği

Vazodaki On iki Ayçiçeği

Vincent Van Gogh’un dünya çapında en önemli eseri olan Ay çiçekleri “Sunflowers” aslında birbirinin kopyası ve birbirinden farklı 11 resmin oluşturduğu iki seri eserin genel adı. İlk seri 4 adet resmi, ikinci seri ise 7 adet resmi kapsar. Van Gogh, yaptığı ilk seri ay çiçeklerinden ikisini çok beğenip satın alan ünlü Fransız ressam Paul Gauguin’i etkileyebilmek için ikinci bir seri yapmaya karar verir.

 

Bu ikinci seriyi vazoya yerleştirilmiş çeşitli boylarda ay çiçeklerinden oluşan bir kompozisyon olarak tasarlar ve kısa süre çok sayıda kopyasını üretir. Daha çok sarı rengin ağırlıklı olarak kullanıldığı bu ikinci seri dünya çapında üne kavuşmuş olanlarıdır. Bu serinin parçalarından biri olan “Vazodaki On iki Ayçiçeği” isimli olan tablo, 39.7 Milyon Dolar satış fiyatı ile dünya sanat tarihinde bir müzayedede satılan en yüksek bedelli tablolardan biri olma özelliğini taşır. 37 yıl gibi kısa bir ömrü olan Van Gogh ölümünden bir yıl önce bu resmi yapmıştır. Kendi döneminin resim ve sanat anlayışından çok uzakta olan bu tablo, sanatseverler için çok değerlidir.

Muğla Üniversite
Önceki Yazı
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi | MUYAPI
Küçükkuyu Gezilecek Yerler
Sonraki Yazı
Küçükkuyu Gezilecek Yerler | Dolu Dolu Nefes
INSTAGRAM'DA TAKİP EDİN @PAMUKKALETURİZM