15 49.0138 8.38624 1 1 4000 1 http://blog.pamukkale.com.tr 300 true

Müzik Listelerimiz ile Spotify’dayız!

Pamukkale Turizm ailesi olarak sizler için hazırladığımız müzik listelerimizin bu kadar sevilmesi bizi çok mutlu ediyor. Yıllardır müzik listelerimize gelen beğeni dolu yorum ve esprili paylaşımlarınız için bir kez daha teşekkür etmek isteriz. Her daim keyifli yolculuklarınıza ortak zevkimiz müzik ile eşlik etmek isteriz. Sizlerden gelen tüm önerileri ve liste isteklerini dikkate alıyor ve düzenli olarak listelerimizi güncelliyoruz. Şimdi size yolculuklarınız dışında da eşlik edebilmek için araç içi ekranlarımızda bulunan müzik listelerimiz ve daha fazlası ile Spotify Hesabımızda yayındayız. Sizin yolculuk şarkısı önerilerinizi de Sizden Gelenler listemiz için bekliyoruz 🙂

 

Twitter @pamukkale

Twitter @pamukkale

En Çok Dinlenen Listemiz Her Zaman 90’lar

Her neslin nostaljisi güzeldir elbette ancak 90’lar asla unutulmaz. 90’lı yıllar, herkes için bir geçiş süreciydi. Sadece müzik, moda gibi alanlarda değil hayatın her alanında 90’lar ruhu kendine has bir tavır ve tutum olarak karakterini ortaya koyuyordu. Bir çok modacı tarafından da bu yıl yayınlanan koleksiyonlarda etkisini baskın şekilde hissettiğimiz 90’lar ruhu, 2020 itibari ile sanırız zamanı biraz geri almak isteğimizden sebep, tekrar geri dönecek gibi gözüküyor. Çoğumuzun birer 90’lar uzmanı olduğumuzu düşünürsek, bu modaya kolayca uyum sağlayacağımız aşikar. Biz de o günlerin nostaljisini sizlerle yaşamak için, tüm araç ekranlarımızda ve Spotify Hesabımızda bulunan 90’lar listelerimizi sizlerle paylaşmak istedik. Keyifli Yolculuklar’ınıza eşlik etmesini dileriz.

———————————————————————————————————————-

Spotify hesabımıza buradan ulaşabilirsiniz ❤️

Müzik 90'lar

Müzik 90’lar

———————————————————————————————————————-

Unutulmaz 90’lar | MTV Müzik

Doksanlar deyince elbette hepimizin aklına unutulmaz yüzlerce parça sıralanıyor. Sinema tarihinin en idealist öğretmenlerinden biri olan 1995 yapımı “Dangerous Minds” filminden Michelle Pfeiffer’li Gangsta’s Paradise şarkısını, Titanic filminin günümüzde hala My Heart Will Go On şarkısı ile hafızalarımıza kazıdığı gemi sahnesini kim unutabilir ya da herkesin Macarena eşliğinde dans etmişliği vardır belki, Hanson’ların kaykay sakarlıklarına MMMMBop mırıldanarak ritim tutmuş ya da Metallica’nın 1991 Metallica albümü ile boyunlarımızda kalıcı hasarlar bırakmış olabiliriz. Ya da MC Hammer’ın U Can’t Touch This’de şu an bir spor programında harcanabilecek enerjinin on katını tek bir şarkıda harcamış, anne ve ananeleri ellerinde havlu ile peşimizden koşturmuş olabiliriz. Miley Cyrus ‘un Wrecking Ball klibini izleyip 90’ları yaşamış herkesin gözünde Sinead O’Connor’ın Nothing Compares to You klibi tekrar etmiştir sanırız.

Peki ya 90’larda Brit pop’un patlamasına sebep olan 1994 yılında Blur’un çıkardığı Parklife albümü, 2009 yılında dağıldıklarını duyurarak hepimizin kalbinde derin bir sızı bırakan Oasis, unutmadan eklememiz gereken Korn, Masive Attack, Prodigy, Cranberries ve tabi ki 3 dilek hakkı verseler Kurt Cobain’in hala yaşamasını dileyebilecek binlerce kişinin baş tacı Nirvana Nevermind albümleri sayesinde müzik asla eskisi gibi olmadı.

Will Smith’in Gettin’ Jiggy Wit It şarkısı ile plajlarda dans ettiği, oyuncu değil şarkıcı olduğu zamanlardı 90’lar; TLC’nin su üzerinde yürüme dersleri verdiği, Backstreet Boys’un hala genç olduğu, Counting Crows ile Mr. and Mrs. Smith ailesine bir de Mr. Jones’u eklediğimiz, Shaggy’nin boombastic kelimesini dağarcığımıza kattığı, Fugees’in ise pek bir sevildiği zamanlardı. İroninin ne demek olduğunu edebiyat dersinden daha gerçekçi örneklerle pekiştiren Alanis Morissette’i ve hayatın acı tatlı yanlarıyla kalabalık bir sokakta adres sormadan yürümek gibi olduğunu düşünen The Verve’ü de unutmayalım. Sizin için hazırladığımız 90’lar listemize buradan ulaşabilirsiniz. Umarız dinlerken sizler de bizler gibi keyif alırsınız.

Unutulmaz 90’lar | KRAL TV Müzik

Kral TV’nin başına geçip ilk 20 şarkının beklendiği yıllar da elbette 90’lardı. Popüler olan VJ’ler, hikayesi olan video klipler, styling, mankenlerin kliplerde oynaması hepsi 90’lar ürünü. ‘pop star’ kavramı da 90’larda çıktı. Tarkan, “Kıl Oldum Abi” ile bugün dahi konserlerinde “Tarkaaaan” diye bağırmaktan kendini alamayan hatırı sayılır bir kitle yarattı.
Kulaklık ile Yonca Evcimik’ten “8:15 Vapuru” parçasını dinlerken ya da Serdar Ortaç’ın “Karabiberim” parçası eşliğinde az dans edilmedi. Ne Sertap Erener unutulur, ne Harun Kolçak ne Aşkın Nur Yengi ne de Burak Kut. “Arnavut Kaldırımı” parçası ile Demet Sağıroğlu, o yıllarda tüm sonbaharların sultanı oldu. Sonbahar demişken, sonbahar tatiliniz için sakin tatil mekanları yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

“Carteeeel bir numara en büyüüük”den başlayıp “Gibi geliyor bana yoksa şüphen mi var?” kısmına kadar takılmadan söyleyebilen bir hayli kişiyiz sanıyoruz ki 🙂 Candan Erçetin’in sandalyeye ters oturması ile yeni bir akım başlatan “Umrumda Değil” klibini nasıl unutabiliriz mesela. Ya da Mustafa Sandal’ın “Aya Benzer” klibindeki danslarını. Barış Manço’nun farklı tarzı, yüzükleri ve eğlendirirken düşündüren şarkı sözleri ile 7’den 77’ye herkesi ekrana çeken o klipleri de hafızalarımızda yer etmiştir. İzel, Çelik ve Ercan üçlüsünün unutulmaz “Dönmelisin” şarkısını dinlerken içimiz nasıl kıpır kıpır olmaz ki. Mansur Ark’ın “İnadı Bırak” parçası ile de az nispetler yapılmadı elbette.

Saymakla bitiremeyeceğimiz o döneme damga vuran müzikler ile sizlere biraz olsun o günlerin dokusunu, havasını ve anılarını hatırlatabilmek için harika bir 90’lar Türkçe listesi hazırladık. Umarız listemizi dinlerken sizler de bizler gibi o günlere yolculuk yapabilirsiniz. Keyifli bir 90’lar yolculuğu ve daha fazlasına buradan ulaşabilirsiniz.

Önceki Yazı
Sonbahar Tatili İçin Sakin Tatil Mekanı
Sonraki Yazı
Lavanta Tarlaları ile Isparta
INSTAGRAM'DA TAKİP EDİN @PAMUKKALETURİZM