15 49.0138 8.38624 1 1 4000 1 http://blog.pamukkale.com.tr 300 true

En Çok Ziyaret Edilen Kayak Merkezleri

Kayak, ilk olarak geçmiş yüzyıllarda bir ihtiyaç olarak ortaya çıkmıştır. İnsanların karda batmadan ilerleyebilmek için ağaç parçalarından faydalandıkları düşünülüyor. Günümüze yaklaştıkça ise ihtiyaçtan çok bir eğlence ve spor dalı olarak karşımıza çıkıyor.

Kış Sporunun Vazgeçilmezi Kayak ile Uzun Bir Yolculuğa Hazır Olun

Bu spor bacak, karın ve kalça kaslarını çalıştırması ile birlikte denge ve kondisyon için de oldukça geliştirici bir spor. Yeni başlayanlar için herhangi olumsuz bir durum yaşanmaması için bir eğitmenden duruş, düşme, dönüş ve kayma gibi detaylar öğrenilmeli. Her tür sporda olduğu gibi kayak sporunda da su tüketimi oldukça önemli. Kıyafetlerinizin yeterli düzeyde olması ve kayağa başlamadan önce güneş kremi ve nemlendirici kullanılması da çok önemli. Kar ve güneş gözlüğünüzü de taktıktan sonra 15-20 dakikalık bir ısınma hareketiyle birlikte kayağa hazırsınız. 


Uludağ, kayak dendiğinde ilk akla gelen yerlerin başında geliyor. Sömestr ve kış tatillerini değerlendirmek için yerli ve yabancı turistlerin akın ettiği Uludağ, 2.543 metre yüksekliğinde olup, Batı Anadolu’nun en büyük dağıdır. Ayrıca tur kayağı ve helikopterli kayak uygulamaları için de uygun coğrafi şartlara sahip. Bu tesise ulaşmak için alternatif yollar bulunmakta ama en çok kullanılan güzergah, Bursa’nın ilk yerleşim yerlerinden olan Çekirge’nin yokuşlu yollarından geçiyor. Kış sporlarının geliştirilmesiyle birlikte kayak dışında snowboard, bigfoot, buzpateni ve kar motosikleti aktiviteleri de yapılıyor. Çocuklar ve hala çocukluğunu anımsamak isteyen misafirleri için de kızakların bulunduğu bir alan bulunan Uludağ’da, yeni başlayan kayakçılardan, profesyonellere kadar her seviye için yeterince pist bulunuyor. Ayrıca konaklama için oteller haricinde çam ağaçlarının arasında ahşap dağ evlerini de değerlendirebilirsiniz. Bursa yolculuğunuz için tavsiyelerimize buradan ulaşabilirsiniz.

Kartalkaya, Bolu’nun doğusunda yer almakta. Köroğlu Dağları’nın zirvesi sizleri çam ağaçlarının yeşiliyle huzura, kar beyazlığıyla saflığa çağırıyor. Bolu’nun merkezinden ortalama 45 dakikada bu güzel manzaraya ulaşabilirsiniz. Kartalkaya, her seviyeye uygun farklı pistler ile siz kayakçıları bekliyor. Bolu gölleri, dağlık ve tepelik alanları ile eşsiz bir doğal güzelliğe sahip. Ayrıca Bolu’da kamp yapmak için önerimize buradan ulaşabilirsiniz.

 

Isparta’nın güneyinde bulunan Davraz Dağı, 2635 metre yüksekliğe sahiptir. Antalya’ya yakınlığı ve son yıllarda lavanta tarlalarına gösterilen yoğun ilgi sebebiyle de sık ziyaret edilen illerimizden biri olan Isparta, Akdeniz’in en popüler tesislerinden de biri. Davraz’da kayak yaparken Eğirdir Gölü’nün harika manzarasının da tadını çıkarabilirsiniz. Buradaki kar tanelerinin kalitesi ve yumuşaklığı yeni başlayan kayakçılara tehlikesiz ve keyifli rotalar sunarken, profesyonel kayakçılara ise kayak yapmanın hakkını verebilecekleri benzersiz parkurlar sunuyor. Tesiste toplam uzunluğu yaklaşık 23 km’yi bulan bir düzine pist bulunuyor. Isparta yolculuğunuz için tavsiyelerimize buradan ulaşabilirsiniz.

İstanbul’a en yakın kış sporları merkezlerinden biri olan Kartepe, Sapanca Gölü ve eşsiz doğası sebebiyle yılın her ayı olduğu gibi kış aylarında da çok sayıda ziyaretçi ağırlıyor. Kayağın tatlı yorgunluğunun üzerine sıcak bir şeyler içerek, Sapanca Gölü’nün tadını çıkarabilirsiniz. Kartepe’de bu sporun keyfini çıkarabileceğiniz farklı zorluk derecelerinde 4 farklı kayak pisti yer alıyor. Kocaeli yolculuğunuz için tavsiyelerimize buradan ulaşabilirsiniz.

 

Akdeniz ve Ekvator’a en yakın kış sporları tesislerinden biri olan Saklıkent, Torosların Beydağları kısmında yer alıyor. Saklıkent’te bu tesislerin dışında dağ evleri de yer almakta. Antalya’nın ılıman ikliminden dolayı en yüksek sıcaklığa sahip kayak merkezimiz Saklıkent’tir. Şubat ve Mart aylarında kayağı ve deniz keyfini aynı gün yaşamanız mümkün. En kaliteli kayağı Aralık-Nisan ayları aralığında yapabilirsiniz. Saklıkent, 2550 metre yüksekliğe sahip ve 5 adet pisti bulunmakta. Antalya yolculuğunuz için tavsiyelerimize buradan ulaşabilirsiniz.

Kastamonu ve Çankırı illeri sınırında bulunan Ilgaz, 2850 metrelik zirveye sahip. Tesis, Ilgaz Sıradağları üzerinde Ilgaz Milli Parkı içinde yer almakta. Saklıkent gibi Ilgaz’da da en verimli kayak dönemi Aralık ila Nisan ayları arasında yapılıyor. Ilgaz’da farklı zorluk seviyelerinden oluşan 3 adet pist bulunmakta.

 

Salda Gölü’ne ev sahipliği yapan Yeşilova ilçesine yakın mesafede bulunan Salda, 2.079 metre yüksekliğe sahip. Son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgisiyle karşı karşıya kalan Salda Gölü’nün harika manzarası eşliğinde keyif yapabilirsiniz. Bu merkezde farklı zorluklarda 5 adet pist bulunmakta. Burdur yolculuğunuz için tavsiyelerimize buradan ulaşabilirsiniz.

2.420 metre yükseklikte, Nikfer Bozdağ’da bulunan ve Pamukkale travertenleri gibi Denizli’nin beyazlığıyla ün yapmış olan bir kayak merkezi. Uzmanlar tarafından sisinin ve rüzgarının az olması nedeniyle oldukça elverişli olduğu belirtilmiş olan merkezin, kar türü de oldukça iyi. Denizli yolculuğunuz için tavsiyelerimize buradan ulaşabilirsiniz.

 

 

 

Önceki Yazı
Kara Parçalarını ve Gönülleri Birbirine Bağlayan Köprüler
Sonraki Yazı
Kış Lastiği ve Diğer Kış Önlemleri
INSTAGRAM'DA TAKİP EDİN @PAMUKKALETURİZM