15 49.0138 8.38624 1 1 4000 1 http://blog.pamukkale.com.tr 300 true
Marmaris

Marmaris Gezilecek Yerler | Huzurlu Mavi

Ege’nin o büyülü dünyasında yer alan güzide bir yer Marmaris. Masmavi denizi, geçmişin derin izlerini taşıyan tarihi bölgeleri ve birbirinden şahane plajları ile ülkemizin en güzel köşeleri arasında. Masmavi denizi, geçmişin derin izlerini taşıyan tarihi bölgeleri ve birbirinden şahane plajları ile ülkemizin en güzel köşeleri arasında. Palmiye ağaçlarının gölgesinden tebessüm eden limanı ve sahil şeridiyle, yaz aylarının önde gelen tatil yerlerinden biri aynı zamanda. Karadan ya da denizden, dilediğinizce çıkartma yapabilirsiniz bu tabiat harikalarına. 

Marmaris’te tatilinize renk katabileceğiniz pek aktivite yer alıyor. Parasailing, jet ski, flyboard, yelken, banana, kano gibi su sporları aktivitelerine katılabilirsiniz mesela. Bununla birlikte jeep safari, trekking, bisiklet gibi alternatif aktivitelere de katılabilmeniz mümkün. Marmaris’te gezilecek yerler arasında pek çok tarihi yapı bulunuyor; Hafza Sultan Kervansarayı, Marmaris Müzesi, Marmaris Kalesi, İbrahim Ağa Camii, Taşhan Kemerli Köprü ve Halıcı Ahmet Urkay Müzesi.Hareketli gece hayatıyla ünlü Marmaris’te, Barlar Sokağı’nda yer alan mekanları keşfedebilir ya da Marmaris Merkez’deki restoran, barlara ve gece kulüplerine uğrayabilirsiniz.

Marmaris - otobüs

Marmaris – otobüs

Marmaris | Eşsiz Koylar

Marmaris’in birbirinden eşsiz koylarını keşfetmek bir hayli zaman alacaktır. TurunçSelimiyeBozburunİçmelerKumlubükÇiftlikBördübet ve Sedir Adası keşfedebileceğiniz koylardan birkaçı.  Marmaris’e gelmişken, bir tekne turu yapmadan dönmek olmaz. Marmaris Merkez’in sahilinde, tekne turları düzenleyen, çok sayıda tur firması bulunuyor. Dilediğiniz birini seçip, katılmak istediğiniz rotayı keşfedebilir ve Ege’nin masmavi sularının tadını doyasıya çıkarabilirsiniz. İngiliz The Guardian gazetesinin belirlediği Türkiye’nin “en iyi 10 plajı” arasında Marmaris’ten de plajlar yer aldı, gitmenizi tavsiye ederiz. Marmaris’te denizin ve güneşin tadını çıkarabileceğiniz birçok plaj bulunuyor; İçmeler Plajı, Turunç Halk Plajı, Cennet Adası Plajı, Sedir Adası Plajı, Uzunyalı Plajı, Boncuk Koyu Plajı.

 Marmaris Gezilecek Yerler | İçmeler

Eskiden bir balıkçı köyü olan Marmaris İçmeler beldesi, hızla büyüyerek 15 yılı aşkın bir süredir popüler bir turizm beldesi haline gelmiştir. Marmaris’e sadece 8 km uzaklıkta bulunmaktadır. Yaklaşık 10 dakikalık bir yolculukla rahatça ulaşabileceğiniz bir lokasyona sahiptir. İçmeler, günümüz kentlerin koşuşturmacasından uzaklaşıp dostlarınızla vakit geçirerek kendinizi gençleştirmeniz için tercih edebileceğiniz bir tatil beldesidir. İçmeler’in yakınında bulunan TurunçKumlubük ve Amos tatil beldelerine de deniz taksileriyle ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. İçmeler Marmaris koylarını gezen günlük tekne turlarına da katılabilir, İçmeler-Marmaris bölgesini bir de denizden keşfedebilirsiniz. Bu tatil beldesinde gece hayatı ise çok hareketli değildir. Genellikle her otel ve pansiyon kendi animasyon ve gecelerini düzenlemektedir. Hareketli bir gece geçirmek için Marmaris’e gidebilirsiniz. Ama sakin bir tatil planlıyorsanız Marmaris İçmeler tam size göre.

Buraya gelmişken Marmaris’te ne yenir derseniz, bu bölgenin yerel mutfağında ise sura doldurması, börülce (karnıkara), katmer, ballı kabak, çıtırmak tatlısı, çıntar köftesi, köreme böreği, kıstırma, karpuz reçeli gibi lezzetler ön plandadır.

Marmaris Gezilecek Yerler | İçmeler

Marmaris Gezilecek Yerler | İçmeler

Marmaris Gezilecek Yerler | Turunç

Tertemiz plajı ve berrak denizi ile İçmeler’den sonra en popüler ikinci belde olan Turunç, muhteşem güzellikte bir koya ev sahipliği yapıyor. Mavi Bayraklı Turunç Plajı kayalık alanları ve su altı mağaralarını ile dalış severlerin popüler plajlarından biri. Marmaris’e 20 km mesafede yer alan Turunç, Marmaris tatiliniz sırasında kesinlikle görmeniz gerekli.

Marmaris Gezilecek Yerler | Turunç

Marmaris Gezilecek Yerler | Turunç

Marmaris Gezilecek Yerler | Selimiye Köyü

Akdeniz ve Ege Denizinin aromasının harmanlandığı, masmavi tanımının hakkını sonuna kadar veren, mistik bir yer Selimiye. Küçük kafeleri, Köy kahveleri ve taşlık yolları ile doğa ve sadeliğin güzel birlikteliğini hissetmek isteyenler için birebir. Selimiye’de Ege mutfağının en güzel örneklerini bulabilirsiniz. Özellikle denizin yanı başına kurulmuş masalarda keyifli bir akşam yemeği yiyebilirsiniz. Girintili çıkıntılı dağların arasında saklanmış kjoylarını keşfetmek için ise mutlaka tekne turu yapmalısınız. Aşk Adası, Tavşan Adası, Kamelya Adası‘na uğrayan tekne, Selimiye’nin tüm güzelliklerini size sunuyor.

Marmaris Gezilecek Yerler | Selimiye Köyü

Marmaris Gezilecek Yerler | Selimiye Köyü

Marmaris Gezilecek Yerler | Kız Kumu

Marmaris’e 30 kilometre uzaklıkta, yeşili ve mavisiyle bir cennet harikası olan Orhaniye Köyü’nde 600 metre uzunluk ve ortalama 3 metre eninde kızıl kumların oluşturduğu kızkumu uzaktan bakanlara deniz üzerinde yürüyor izlenimi veren mavi tur tutkunlarının da vazgeçemediği yerler arasında. Teknelerini Kızkumu’nun çevresindeki küçük koylara demirleyen gezi tutkunları, fotoğraf çektirerek anı ölümsüzleştiriyor. Kızkumu’nun bir de efsanesi var.

Kız Kumu Tarihçesi

Efsaneye göre Bybassos Kralı’nın kızı güzel prenses ile bir balıkçı birbirlerine aşık olurlar. Kız geceleri sahile çıkıp kandille balıkçıya işaret verir ve balıkçı da karşı kıyıdan sandalıyla gelerek buluşurlar. Kral bunu zaman içerisinde öğrenerek bir gece kızını takip ettirerek balıkçının denizden geldiğini, kızının kumsalda onu beklediğini, beklediği yeri de elindeki bir ışıkla balıkçıya haber verdiğini öğrenir. Kral askerlerine kızını kumsalda yakalayıp elindeki ışığı alarak balıkçıya işaret vermelerini ve balıkçıyı yakalamalarını emreder. Denilen yapılır. Balıkçı karşı kıyıdan ışığı gördüğü anda atlar kayığına, kürek çekmeye başlar. Kız askerlerin elinden kurtulup denizin ortasındaki delikanlıya doğru koşmaya başladığı anda bir mucize gerçekleşir ve kızın her adım attığı deniz anında kumsala dönüşür. Arkadan koşan askerlerin üzerlerindeki ağırlık onları suya batırır.

 

Marmaris Gezilecek Yerler | Kız Kumu

Marmaris Gezilecek Yerler | Kız Kumu

Marmaris’e nasıl gidilir: Birçok ilimizden gerçekleştirdiğimiz Marmaris otobüs seferlerimize buradan ulaşabilirsiniz.

Keşfetmeniz dileğiyle…

Önceki Yazı
Kuşadası: Ege’nin İncisi
Sonraki Yazı
Pamukkale Üniversitesi İletişim Fakültesi’ne Konuk Olduk
INSTAGRAM'DA TAKİP EDİN @PAMUKKALETURİZM